Hyppää sisältöön

Ruukkikyliä ja saariston idylliä pyöräillen

Reitti alkaa Salon keskustasta

Lähde tutustumaan monipuoliseen Saloon pyöräillen. Tämä saaristomaisemista, idyllisistä kylämiljöistä ja upeasta luonnosta koostuva matka poljetaan leppoisaan tahtiin nautiskellen.
Tällä reitillä pääset tutustumaan monipuolisesti Salon eri alueisiin. Matkaa tehdään hitaaseen tahtiin eikä seuraavaan kohteeseen ei ole kiire. Pysähdy vilvoittelemaan vaikkapa yhdelle Salon parhaimmista uimarannoista Lehmijärvellä tai tutustu Perniön jokimaisemissa sijaitsevan Leipyölin tilan ylämaankarjaan. Leipyölistä löydät myös pyöräily-ystävällistä majoitusta ja lukuisia eri aktiviteetteja.

Särkisalossa vastassasi on upea luonto ja merellinen ilmapiiri. Täällä nautitaan luontoelämyksistä, loistavasta ruoasta ja upeista auringonlaskuista. Lossi kuljettaa sinut Ulkoluodosta viereiseen Pettuun, joka on saaristopitäjän ulommaisin asuttu saari. Särkisalo on myös tunnettu kalaisista vesistään ja monet alueen yrittäjistä tarjoavat kalastuspalveluita.

Pääset tutustumaan myös Teijon hurmaaviin ruukkikyliin Mathildedaliin, Teijoon ja Kirjakkalaan, joissa vietät helposti päivän tai kaksi tutustuen kylien tarjotaan. Kylät tarjoavat unohtumattomia elämyksiä mm. lähiruoan ja luonnon parissa.

Lisätietoa reitistä