Hyppää sisältöön

Rannikkoreitti

Reitti alkaa Salon keskustasta

Pyörämatkailu on entistä suositumpaa ja pyöräilijöiden määrä Rannikkoreitillä kasvaa vuosi vuodelta. Reitti lähtee Salosta ja jatkuu Teijon kansallispuiston maisemiin kolmen ruukkikylän – Kirjakkalan, Teijon ja Mathildedalin – kautta.

Rannikkoreitti on laajentunut, joten poikkea nyt myös merelliseen Särkisaloon, missä voit nauttia useiden idyllisten kesäkahviloiden tunnelmasta tai lähde Salosta pyöräilemään sivureitille, mikä kiertää Halikon Rikalanmäen sekä Wiurilan kautta.

Rannikkoreitin pääreitti jatkuu Strömman kanavan kautta Kemiönsaarille Kasnäsiin asti. Kasnäsista voit jatkaa lautalla ulkosaaristoon Rosalaan ja Hiittisten kyliin tai vierailla Högsaran saarella. Matkaa voi jatkaa myös Örön linnakesaarelle, jossa voit liikkua pyörällä. Kasnäsista voi siirtyä myös meriteitse Hankoon, Suomen eteläisimpään kärkeen. Hangosta voi jatkaa polkien Tammisaareen. Tammisaaresta voi ottaa suunnan pohjoiseen ja sitä kautta tulla takaisin Saloon. Koko reitillä on pituutta noin 220 km.

Rannikkoreitin pyörävuokraamoverkosto

Retkipyörän ja varusteita voi vuokrata yhdestä pisteestä ja palauttaa seuraavaan. Pyörän voi vuokrata päiväksi, viikoksi tai pidemmäksikin aikaa – mikä sinulle itsellesi sopii parhaiten.

Salossa
Hotel Fjalar
www.fjalar.fi
Sokos Hotel Rikala
www.sokoshotels.fi

Mathildedalissa
Mathildan Marina
www.mathildanmarina.fi

Särkisalossa
Café Vinssi
www.cafevinssi.fi

Rannikkoreitti.fi
Yhteystiedot
Rannikkoreitti - pyöräretkeilyreitti
https://www.rannikkoreitti.fi