Hyppää sisältöön

Salon idylliset kylät -autolla

Reitti alkaa Märynummen kylästä

Tällä mielenkiintoisella matkalla tutustutaan Salon palkittuihin ja idyllisiin kyliin, jotka ovat yhdistelmä vanhaa ja uutta kyläkulttuuria sekä perinnemaisemia ja kaunista luontoa.
Lähde tutustumaan Salon kyläkulttuuriin Salon idylliset kylät -autokiertomatkalla. Reitin varren omaleimaiset kylät on kukin vuorollaan palkittu Varsinais-Suomen vuoden kyläksi. Matka alkaa aivan moottoritien kupeesta Märynummen kylästä, joka tunnettu historiaa huokuvasta sairaalamiljööstä sekä monipuolisista ulkoliikuntamahdollisuuksista. Seuraavan vuorossa on Hajalan hurmaava kylä, joka on kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti merkittävää aluetta.

Kokkilan lossin ja Strömman kanavan jälkeen vuorossa ovat Teijon ruukkikylät, jotka on palkittu myös Valtakunnan vuoden kylänä vuonna 2010. Täältä löydät tehtävää ja nähtävää vuoden ympäri. Ensimmäisenä sinut toivottaa tervetulleeksi hyväntuulinen Mathildedal, joka tarjoaa kulinaristia makuelämyksiä ja uniikkeja tuotteita. Teijon ruukkikylä tarjoaa elämyksiä niin historiasta, kulttuurista kuin liikunnasta kiinnostuneelle. Viimeinen etappi on Kirjakkalan ruukkikylä, jossa pääset tutustumaan Hamarinjärven lumoavaan luontoon.

 

Lisätietoa reitistä