Hyppää sisältöön

Merellisen Salon saaristokierros meloen

Reitti alkaa Salon keskustasta

Tule tutustumaan merelliseen Saloon ja nauti melomisen riemusta Salon saaristokierros -melontareitillä. Reitti tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa aktiiviselle vesiretkeilijälle.
Salon saaristokierros on kokonaisuudessaan lähes 95 kilometrin pituinen melontareitti. Reitti lähtee suoraan Salon sydämestä ja kuljettaa vesiretkeilijän ohi Salon mielenkiintoisten saarien kuten Vuohensaaren, Kaisaaren ja Isoholman. Vuohensaari tarjoaa leirintäalueen sekä kahvila- ja ravintolapalveluita, Teijon kansallispuistoon kuuluvista Kaisaaresta ja Isoholmasta löydät laavut nuotiopaikkoineen ja käymälöineen.

Reitti kiertää myös eteläisessä Salossa sijaitsevan Särkisalon saaret, joilla voit pysähtyä nauttimaan alueen vieraanvaraisuudesta, upeasta luonnosta sekä merellisestä ilmapiiristä. Särkisalosta löydät vuokramökkejä, ravintoloita ja kahviloita. Särkisalo luo oivat puitteet niin hiljentymiseen, kuin monenlaiseen tekemiseen. Alue tunnetaan myös hyvistä kalavesistä ja alueen matkailuyrittäjät tarjoavat vierailijoille kalastuspalveluita. Halutessasi voit myös pysähtyä nauttimaan Mathideldalin ruukkikylän monipuolisesta tarjonnasta joko meno- tai tulomatkalla.

Lisätietoa reitistä