Hyppää sisältöön

Koe Salon kulttuurin helmiä – kulttuurireitti

Reitti alkaa Salon keskustasta Kuiron kahvilasta

Koe kulttuuria, historian havinaa ja paikallisuutta saman reitin varrella! Reitti kulkee Salon keskustasta Wiurilan kartanon kautta ehkä Suomen miellyttävimmälle taukopaikalle.

Lähde tutustumaan Salon kulttuuritarjontaan reitillä, jonka voit kulkea autolla, moottoripyörällä, pyörällä tai vaikka vaeltaen. Reitti on monipuolinen katsaus Salon kulttuuritarjontaan ja sopii sen vuoksi monelle matkaajalle sekä paikallisille. Reitti on tehty kuljettavaksi päivässä, mutta sen voi myös jakaa useammalle päivälle ja näin ollen nautiskella hieman pidemmän kaavan mukaan.

Reitti kulkee Kuiron kahvilalta Salon taidemuseo Veturitalliin. Siitä se jatkuu Wiurilan kartanoon ja Rikalanmäen muinaismuistoalueelle. Lisäksi reitillä tulee tutuksi myös Halikon museosilta ja museo sekä keskiaikainen kirkko, ja ehkä Suomen miellyttävin taukopaikka, Design Hill.

Reitti on kulttuurillisesti kattava sisältäen paikallisuutta, kaupunki- ja maalaismaisemaa, kulttuurihistoriaa sekä taidetta ja tietenkin kaikenlaisia ihania herkkuja, joita nautiskella.

Tervetuloa kulttuurimatkalle Saloon!