Hyppää sisältöön

Wiurilan kartano

Viurilantie 126, Halikko

Armfeltin perheen vuodesta 1787 lähtien omistama Wiurila on yksi Suomen tärkeimmistä kartanoista ja näyttävimmistä kulttuuriympäristöistä. Wiurila tarjoaa ainutlaatuisen kokonaisuuden vierailijoille jotka haluavat kokea kartanoelämää, nauttia rennosta ilmapiiristä sekä inspiroitua historiasta, kulttuurielämyksistä ja luonnosta. Wiurila tarjoaa ruokaa, yöpymisiä, kokouksia, juhlia, taidenäyttelyitä ja golfia kesäaikaan sekä museovierailuja yksittäisille vierailijoille ja ryhmille.

Upeassa C.L. Engelin suunnittelemassa talousrakennuksessa sijaitsevat Wiurilan kartanon kiehtovat koti- ja hevosvaunumuseot, joissa pääsee ainutlaatuiselle aikamatkalle kartanon historiaan sekä tutustumaan Armfeltien perheen kartanoelämään. Kotimuseossa on esillä Wiurilassa käytössä ollutta esineistöä 1800-luvulta lähtien. Näyttelyssä on pukuja, asusteita, huonekaluja, astioita, leluja, työvälineitä, kuvia sekä tietoa kartanossa asuneista henkilöistä ja suvuista. Hevosvaunumuseosta löytyy seudun kartanoiden ajopelejä aina 1700-luvulta alkaen. Kokoelmassa on vaunuja ja rekiä pienistä ponirattaista suuriin valjakkovaunuihin. Museossa on myös kartanon vanha paja ja puuverstas pienoiskoossa.

Museot ovat avoinna vierailijoille kesäisin, sisäänpääsymaksu 7 €/henkilö. Ryhmille on tarjolla museokierroksia huhti–lokakuussa. Opastettu kierros kestää 45 minuuttia, hinta 10 €/henkilö, mikä sisältää opastuksen ja sisäänpääsyn museoihin. Minimimaksu 100 €/ryhmä.

Wiurilan idyllinen kartanoravintola palvelee päivittäin keväästä syksyyn golfkauden aikana. Ravintolan tunnelmallinen ja viihtyisä juhlasali on onnistunut juhlapaikka niin suuriin kuin pieniinkin tilaisuuksiin. Sisäpihalla sijaitsee pieni ja viihtyisä hotelli matkailijoille, golffareille tai vaikkapa työtiimille. Kesäkaudella talouskeskuksessa ja sen ympäristössä on esillä laaja nykytaiteen näyttelykokonaisuus, Wiurilan kesä. Ruusutarhassa kukkivat ihastuttavat ruusut ja tarhan vieressä laiduntavat Stall Wiurilan kauniit hevoset.

Tervetuloa Wiurilaan nauttimaan elämästä!

Wiurilan kartano
Viurilantie 126, 24910 Halikko
www.wiurila.fi

museo@wiurila.fi
044 555 5458

ravintola@wiurila.fi
040 012 1900

 

www.wiurila.fi