Hyppää sisältöön

Kärrin rusthollin galleria

Pertteli, Kaivolan kylä
Kohde on huomioinut osittain saavutettavuuden.
Joulugalleria avaa ovensa neljänä viikonloppuna Kärrissä

1100-luvun kalmisto, miekka, helavyön osat ja puukko ovat uusia löytöjä ja täydentävät tietoja Kärrin rusthollin pitkästä historiasta. Kirjoitettu historia alkaa 1500-luvulta, jolloin Kustaa Vaasa halusi suomalaiset verolle. Kärri on yksi vanhoista Perttelin Kaivolan kantatiloista, jonka kaikki omistaja tunnetaan 1500-luvulta lähtien.

Nykyinen tilan päärakennus on siirretty nykyiselle paikalleen isojaon myötä 1800-luvulla. Päärakennus ja maatilan talousrakennukset ovat sen jälkeen sijainneet Perttelin keskiaikaisen kivikirkon vieressä.

Yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan Kärriin 1900-luvun alun väentuvassa. Väentupaan on vanhaa vaalien remontoitu galleria. Galleria toimii kuvataiteilija Sofia Maleike-Ruoholan kotigalleriana. Galleria on avoinna erilaisten taidetapahtumien yhteydessä, jolloin näyttelyn lisäksi yhdessä väentuvan kamareista toimii pieni puoti ja kahvio.

Kesäkaudella (touko-syyskuu) on myös mahdollista varata retki galleriaan. Minimitilaus on 10 henkeä, retkeen kuuluu opastus, tutustuminen väentupaan ja ympäristöön, unohtamatta kahvihetkeä idyllisessä väentuvassa.

Lämpimästi tervetuloa paikanpäälle!

Tervetuloa myös tukemaan ja seuraamaan toimintaa somessa.

Instagram 

Gallerian Facebook osoite

Kuvataiteilijan Facebook osoite

Yhteystiedot
Sofia Maleike-Ruohola
+358 50 5843349
Liipolantie 17, 25360 Pertteli