Hyppää sisältöön

Kosken kartano

Koskipolku 28, Koski as
Kosken kartanon kesäkahvila
Kosken kartanon lehmät

Kosken kartano – Suomen ympäristöystävällisin tila

Kosken kartano on sukutila, joka tuottaa laadukasta luomulihaa ja maaseutuelämyksiä.

Kosken kartano on jo vuodesta 1967 erikoistunut Hereford-karjaan, ja onkin Suomen vanhin Hereford-tuottaja. Tuotanto on luomusertifioitua, ja myös tilan metsät on FSC®-sertifioitu. Kosken kartanon luomulaatuista Hereford- ja lampaanlihaa voi ostaa tilan omasta verkkokaupasta, maatilan lihakaupasta sekä REKO-piirien kautta.

Kaikki tilan liha on peräisin omalla tilalla syntyneistä eläimistä. Ne ovat eläneet ja kasvaneet tilalla tuttujen hoitajien huolehtiessa niistä. Kosken kartano ei siis ole kasvattamo, vaan emolehmätila missä tunnetaan kaikki eläimet yksilöllisesti.

Eläinten rehuina käytetään ainoastaan omalla tilalla tuotettua luomurehua. Kosken kartanolle luonnonmukaisuus merkitsee erityisesti viljelyn myrkyttömyyttä, eläimille vapautta lajinmukaiseen käytökseen ja maan kasvukunnosta huolehtimista monipuolisella kasvustolla.

Kesäkahvila

Idyllinen maalaiskahvila vanhassa kivitallissa on auki kesällä torstaista sunnuntaihin klo 11-17. Kahvilasta voi ostaa tilan tuotteita mukaan tai nauttia luomukahvista ja tilalla leivotuista herkuista paikanpäällä.

Kosken kartanon pihapiirissä löytyy myös historiallisia rakennuksia ruukkiajalta. Pihapiirissä on nähtävissä tilan lampaat, aasit ja tietysti Hereford-lehmät. Tilalla järjestetään myös opastettuja tilakierroksia.

Nettisivut Kosken kartano FB Kosken kartano IG
Yhteystiedot
Kosken kartano
+358 50 359 3830
Koskipolku 28,
25560 Koski as
https://www.koskis.fi

Helena von Limburg Stirum:
050 359 3830
helena@koskis.fi

Fredrik von Limburg Stirum:
040 540 1506
fredrik@koskis.fi