Hyppää sisältöön

Wanhantuvan Ankkala

Lähteenmäentie 5, Vaskio

Wanhantuvan Ankkala – aitoja kotimaisia makuelämyksiä

Wanhantuvan Ankkala sijaitsee Alakylän-Wanhantuvan tilalla Vaskiolla, Toivilan kylässä, Halikossa. Maisemat ovat historialliset ja vanhalla sukutilalla on harjoitettu maanviljelyä jo reippaasti yli 400 vuotta. Tilan päätuotantosuunta on aiemmin ollut kasvinviljely, mutta nykyään se on ankan kasvatus. Tuotteet myydään suoramyyntinä tilan myymälästä.

Ankanlihatuotteet

Ankkojen kasvatus tapahtuu tukivapaasti ja tarkkojen säädösten mukaisesti. Kasvatuksen aikana ei käytetä hormoneja, antibiootteja tai mitään muitakaan lääkeaineita, vaan ankat ruokitaan puhtaalla, glyfosaatti-vapaalla viljalla. Tuotteet ovat luonnollisesti myös salmonella- ja fiproniilivapaita, eivätkä pakasteetkaan sisällä lisäaineita. Kaikki lihatuotteet ovat pakasteita palvia lukuunottamatta. Tilan tavoitteena on tuottaa puhdasta, maukasta ja ensiluokkaista ankanlihaa suoraan tuottajalta.

Ankanpoikaset tuotetaan tilan omien emoankkojen munista tilan omassa hautomossa. Koko kasvatuksen ajan ankkojen kasvuolosuhteet pidetään mahdollisimman mukavina ja kasvatuserät ovat pieniä.

Ankanmunat

Ankanmunien koko vaihtelee hieman, mutta ne ovat yleisesti noin puolitoista kertaa suurempia kuin kananmunat. Niiden ravintoarvot ovat myös korkeammat, ja ne sisältävät enemmän proteiinia sekä rasvaa. Ankanmunat sopivat erinomaisesti leivontaan hyvien vaahtoutumisominaisuuksiensa vuoksi. Ankanmunia voi käyttää leivonnassa samalla tavalla kuin kananmuniakin.

Nettisivut Wanhantuvan Ankkala FB Wanhantuvan Ankkala IG
Yhteystiedot
Wanhantuvan Ankkala
Lähteenmäentie 5,
25260 Vaskio
https://www.wanhantuvanankkala.fi/

Mikael Oksanen:
040 501 1290

Tiina Oksanen:
040 539 3420