Hyppää sisältöön

Vuohensaaren luontopolku

Vuohensaaren luontopolku, Satamakatu 100

Vuohensaaren luontopolku toteutettiin ensimmäisen kerran 1980-luvun alkupuolella. Nyt polku kulkee pääosin samaa reittiä saaren vanhassa metsässä, rannoilla, niityillä ja teillä.

Polulla on 17 rastia – tietoa Vuohensaaren historiasta, kasveista, linnuista ja eläimistä. Rastit on numeroitu ja reitti on merkitty myös tolpilla, joissa on Halikonlahden alueen luontopolkujen tunnus, kyhmyjoutsenlogo. Kyhmyjoutsen löytyi myös Salon kaupungin vanhasta vaakunasta. Heraldiikassa kyhmyjoutsen kuvaa virran varrella sijaitsevaa kaupunkia. Salon vanhoilla jätevedenpuhdistusaltailla kyhmyjoutsen alkoi pesiä vuonna 1985.

Alueen toinen luontopolku, Halikonlahden Lintupolku, kulkee näiden vanhojen vesialtaiden ympärillä. Lintupolun varrella on kahdeksan rastitaulua ja kaksi lintutornia. Luontopolut on tarkoitettu kuljettavaksi rauhallisesti kävellen, luonnon rauhasta, äänistä ja maisemista nauttien. Ne eivät ole reittejä kiireisille hölkkääjille ja maastopyöräilijöille, vaan lenkkipolut ovat erikseen. Vuohensaaren Luontopolku alkaa vanhan tanssilavan luota infotaululta, missä reitti on nähtävillä. Infotaululta polku suuntaa parkkipaikan vieritse Viurilanlahden rantaan, missä sijaitsee ensimmäinen luontorasti.

Vuohensaaren luontopolusta tehtyä esitettä on saatavilla Vuohensaaresta sekä kaupungintalon infosta.

Vuohensaaren luontopolku -esite
Päivitetty 18.5.2021