Hyppää sisältöön

Vaskion luontopolku

Nuohoojankuja 27, Vaskio
Vaskion laavu
Vaskion polulla joella laituri
Vaskion polun kartta
vaskion luontopolun raput
Vaskion polulle rappusia pitkin
Vaskion polulla jokimaisemaa

Vaskion luontopolku on perustettu talkoovoimin Vaskionjoen rantaa vuosien 2017–2018 aikana. Luontopolku on myös osa Vaskion koulun Koulujemme lähivedet -projektia. Polku kulkee kahden eri maanomistajan alueilla ja se kulkee pääsääntöisesti joen rannassa. Kolmessa kohdassa polku tekee nousun pellon viereen, jossa pääsee ihailemaan Vaskion kylän maisemaa ja laajoja peltoaukeita.
Polun alkupäässä matonpesupaikan jälkeen laskeutuu jykevät puuportaat Vaskionjoen rantaan ja johdattavat ulkoilijat luontopolulle. Portaat suunniteltiin ja toteutettiin luontopolun kanssa Pihat ja polut -teemahankerahoituksella, jonka myönsi Ykkösakseli ry. Polun valmistumisen jälkeen sitä on ylläpidetty talkoovoimin raivaamalla alueen puustoa sekä niittämällä polku-uraa.

Reitin kokonaispituus noin 2 kilometriä. Lähtöpaikalta (matonpesupaikka, Nuohoojankuja 27) noin 500 metrin päässä polulla on 2022 valmistunut laavu, joka kantaa nimeä Vaskion Pentinniityn laavu. Laavu on toteutettu LIVE 6 -teemahankkeen myötä.

Kuljeta mahdolliset roskasi mukanasi takaisin kotiin. Luontoon heitetyt roskat ovat mm. hengenvaarallisia alueen linnuille ja muille eläimille.

Hätätilanteessa soita 112
Ilmoita kuka olet, missä olet (tarkka osoite ja kunta) ja mitä on tapahtunut. Pyydä apua muilta liikkujilta ja ole paikalla ammattiavun tuloon saakka. Opasta auttajat paikalle. Soita uudestaan, mikäli tilanne muuttuu. Lataamalla 112 Suomi-mobiilisovelluksen ja soittamalla sen kautta hätätilanteessa nopeutat avunsaantia. Sijaintikoordinaattisi välittyvät automaattisesti sovelluksen kautta hätäkeskukseen. 112 Suomi-sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta nimellä ”112 Suomi”.

 

Videokuvaa Vaskion luontopolusta
Yhteystiedot
Waskio-seura
https://vaskio.fi/about/waskio-seura-ry/