Hyppää sisältöön

Särkisalo Valehtelijan taukopenkit

Särkisalo

Ympäri Särkisaloa on kävelijöiden iloksi sijoitettu Valehtelijoiden Penkkejä. Penkkeihin on tuotu tarinoita ja luontotietoa. Hyvän mielen kivikin saattaa penkiltä tervehtiä kulkijoita. Kartta penkkien sijainnista löytyy tästä

Särkisalon penkkiprojekti sai alkunsa vuonna 2016 Harriet Corinin lausahduksesta; ikäihmiset tarvitsevat liikkuessaan ”levähdyspenkkejä”. Antti Eriksson piirsi paperille helposti nikkaroitavan penkin mallin ja ryhdyttiin suurella innolla toimeen. Penkit ”myytiin” yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille henkilöille 80€ kappale hintaan. Rahoilla hankittiin tarvikkeet ja penkit nikkaroitiin koko kylän voimin.

Yhres toiminta on vuosittain teettänyt muutaman penkin lisää, jotka ovat Veikko Tähtisen suunnittelemia ja nikkaroimia. Valehtelijan taukopenkit ovat suosittuja ja palvelevat nykyisin kaikenikäisiä asukkaita, vapaa-ajan asukkaita ja muita kulkijoita. Yhresin suositut torstai-kävelyt kulkevat usein myös penkkien kautta.

Kesällä 2022 penkeiltä löytyy Särkisalon asukkaiden ja koulun oppilaiden tekemiä tietopläjäyksiä alueen eläinlajeista. Saattaapi penkillä hyvän mielen kivi tervehtiä levähtäjäänsä. Jos kivi tuntuu omalta, voi sen ottaa matkaansa vaikkapa kotirappusille tuottamaan hyvää mieltä tai viedä ystävälle tuliaisiksi.

Kartan ”täppejä” napauttamalla saa esiin kuvia penkeistä ja niiden paikoista. Vasemman yläkulman nuolesta saa esille yleisesittelyn penkeistä. Oikean kulman ”neliötä” napauttamalla saa esiin suuremman kartan ja kartan voi jakaa ”neliön” vieressä olevaa kuvaketta napauttamalla.

Penkit viedään paikoilleen toukokuussa ja talvisuojaan lokakuussa Särkisalon silakkamarkkinoiden jälkeen.

 

Valehtelijan taukopenkit kartalla
Päivitetty 29.4.2022
Yhteystiedot
https://www.yhres.fi/sarkisalo-valehtelijan-taukopenkit/