Hyppää sisältöön

Rikalanmäen muinaispolku

Rikalantie 77, Salo
Rikalanmäen muinaispolku ilta-auringossa
Rikalanmäen muinaispolulla opastaja kertoo alueesta opastaulun luona
Rikalanmäen muinaispolulla
Opastajan johdolla Rikalanmäen muinaispolulla
Kaunis puumaisema Rikalanmäen muinaispolulla

Halikon Rikalanmäen ja Linnamäen muinaispolulla pääset tutustumaan alueen historiaan, erityisesti rautakauteen, mutta myös sitä vanhempaan ja uudempaan aikaan. Muinaispolun Rikalanmäen osuuden pituus on 400 metriä ja Linnamäen osuus mukaan laskettuna kokonaispituus on noin 2,5 kilometriä. Rikalanmäen osuus on helppo ja Linnamäen osuus polusta on vaativa reitti. Kohde soveltuu hyvin eri-ikäisille henkilöille.

Rikalanmäen muinaispolku kertoo alueen rautakautisesta asutuksesta ja elämästä. Keskeisinä teemoina polun varrella ovat myös rautakautiseen hautaamiseen liittyvä kulttuuri sekä kaupankäynti. Rikalanmäen nuoremmasta asutuksesta 1800-1900-luvulla kertovat rakennusten kiviperustat ja kellarikuopanteet. Polun varrella on muinaisjäännösten ohessa mahdollisuus tutustua myös kulttuurikasvillisuuteen.

Muinaispolun pysäköintialueen osoite on Rikalantie 77.

Rikalanmäen Muinaispolku -esite (pdf) (200,13 Kt)

Aivan muinaispolun vieressä toimii kahvila-ravintola Rikalan Krouvi. Kesäaikana on avoinna myös viihtyisä kesäterassi. Ravintolan aukiolo- ja yhteystiedot Rikalanmäen www-sivuilta www.rikalanmaki.fi

Salon retkeilykohteet Rikalanmäki
Yhteystiedot
Salon kulttuuripalvelut