Hyppää sisältöön

Pyörävaellus Rannikkoreitillä

Yövymme Teijolla ja tutustumme kansallispuiston monipuoliseen luontoon
Pyörävaellus Rannikkoreitillä vie sinut Salon Etelä-Suomen sykähdyttävimpiin luontokohteisiin oppaan kanssa. a.
Luontoretkeilijän pyörävaellus Rannikkoreitillä on todellista retkeilyä - syöt ja nukut ulkona.
Pyörävaelluksella kuljetamme kaikki omat tavaramme mukana koko ajan.
Pyörävaelluksella nautitaan luonnosta, rauhallisesta ajotahdista ja hyvästä paikallisesta ruuasta.

Luontoretkeilijän pyörävaellus Rannikkoreitillä kestää 5 päivää. Se kulkee Hangosta Tammisaaren kautta Saloon. Retkellä yövytään ulkona ja tutustutaan rannikon alueen luontohelmiin. Kaikki pyöräilyetapit on huolellisesti suunniteltu. Reitin varrella pysähdytään katselemaan maisemia, poiketaan kiinnostaviin luontokohteisiin, kuten Täktomin hiekkarannoille, Dagmarin lähteelle, Ramsholmeniin, Svinbergetiin, Latokartanon koskelle sekä Teijon kansallispuiston eri osiin.

Rannikkoreitillä pyöräilet merenrantoja, näet lehtoja, kuusimetsiä ja vuosisatoja vanhoja kulttuurimaisemia. Retkeen kuuluu opastus välillä Hanko-Tammisaari-Tenhola-Perniö-Matilda-Salo. Päivämatkat ovat noin 20-40 kilometrin pituisia ja pyöräilytahti leppoisa. Sinulle jää aikaa nauttia paikallista lähiruokaa, käydä kävelyretkillä, saunoa ja levätä.

Pyörävaelluksella yövytään ulkona omissa teltoissa tai riippumatoissa. Kaikki varusteet kuljetetaan oman pyörän selässä koko matkan ajan. Jokainen retkeilijä varaa omaan retkikeittiön ja retkiruuat koko retken ajaksi. Matkalla voi tehdä ruokatäydennyksiä paikallisissa kaupoissa. Pyörävaelluksella pysähdytään syömään eväitä, uimaan sekä ottamaan valokuvia. Opas pitää koko ryhmälle sopivan tahdin ja auttaa tarvittaessa helpoissa pyörän huoltotoimenpiteissä, kuten vaihtamaan renkaan ja rasvaamaan ketjut. Saat lisäksi neuvoja ja apua leiriytymiseen ja retkeilyyn halutessasi.

Mitä Pyörävaellus rannikkoreitillä -retken hintaan kuuluu?

Hintaan kuuluu pyöräretken opastus, ennakko-ohjeet ja varustelistat.

Pyörät ja retkeilyvarusteet eivät kuulu hintaan. Kaikki lähtevät omilla pyörillään tai pyörän voi vuokrata. Retkelle sopivin pyörä on retkipyörä, hybridi, maastopyörä, cyclocross tai fatbike. Osa teistä on huonokuntoisia ja ajamme asfaltin lisäksi sorateitä. Kapearenkaiset matka- tai maantiepyörät eivät sovi reitille. Huollata tai huolla pyörä ennen lähtöä. Matkalla opas voi auttaa yksinkertaisissa korjauksissa, kuten renkaan vaihdossa.

Ruokailu, vesi ja leiriytyminen

Jokaisella on omat retkeilyvarusteet ja retkiruoka mukana. Saat ohjeet ja varustelistan ennen retkeä. Leiriytyminen ja ateriat hoidetaan retkellä itse. Saat retken aikana oppaalta ohjeita ja apua tarvitessasi.

Varaa omat retkiruuat mukaan joka päivälle. Saat suosituksen retkiruokien määrään ja sisältöön. Matkalla on joissain paikoissa mahdollisuus ostaa eväitä tai syödä kahviloissa ja ravintoloissa. Osa reitistä kulkee kuitenkin syvällä maaseudulla, missä palveluita on vähän.

Leiriydymme paikoissa, joista saa suodattamalla ja/tai keittämällä juomavettä. Oppaalla on mukanaan vedensuodatin. Matkan varrella on myös paikkoja, joissa vesivarastot voi täyttää puhtaalla juomavedellä. Saat ohjeet juomaveden hankintaan, säilytykseen ja käyttöön ohjeet oppaalta.

 

Pyöräile Salossa - ilmoittaudu mukaan Rannikkoreitin pyöräretkille
Päivitetty 13.9.2020
Yhteystiedot
Valla Outdoors
+358 42 534 6742
Kuivastontie 431
Luontoyrittäjä Mia Sinisalo, mia.sinisalo@vallaoutdoors.com