Hyppää sisältöön

Matildanjärven kämpät Teijon kansallispuistossa

Matildanjärventie 84, Matilda

Vuokraa kämppä Teijon kansallispuistossa. Natura Vivan Vaappu ja Lippa sijaitsevat Matildanjärven rannalla upealla paikalla.

Natura Viva tarjoaa kahta vuokrakämppää, Vaappua ja Lippaa, vuokrattavaksi Teijon kansallispuistossa. Nämä kuuden hengen kämpät on rakennettu luonnonkauniille paikalle Matildanjärven rantaan ja sijaitsevat samassa pihapiirissä. Alun perin kalastajien majoiksi rakennetut kämpät soveltuvat hienosti koko perheen kesäloman tai talviloman viettoon ja kutsuvat viihtymään upean kansallispuiston maisemiin. Varaa nyt eräkämppä Teijon kansallispuistossa Natura Vivalta ja koe upea luontoelämys metsän keskellä.

Loma luonnon keskellä Teijon kansallispuistossa

Vaappu ja Lippa ovat aitoja eräkämppiä, joissa vietät mukavan ja perinteikkään kesäloman ja viihdyt myös syksyn pimenevinä iltoina. Kämppä Teijon kansallispuistossa mahdollistaa monenlaisen retkeilyn ja rentoutumisen.

Molempiin kämppiin mahtuu kuusi henkeä yöpymään. Kummassakin kämpässä on kaksi makuualkovia, sekä kämpän keskellä tupa. Kämpissä päälämmön lähteenä on kamiina, ja lisäksi kämpät lämpeävät sähköpattereilla. Nämä alun perin Teijon kalamajoina tunnetut kämpät huokuvatkin aitoa metsäasumisen tunnelmaa.

Mökeissä on sähkö, mutta ei juoksevaa vettä, joten juomavesi haetaan Teijon Luontokeskuksesta 100 metrin kävelymatkan päästä. Luontokeskuksella pääsee myös suihkuun.

Kämppien pihapiirissä omat ulkokäymälänsä molemmille kämpille sekä keskellä pihaa yhteinen grillauspaikka penkkeineen ja pöytineen. Vaappu ja Lippa sopivatkin hienosti isommankin seurueen lomanviettotukikohdaksi, sillä näissä kämpissä asutaan saman pihapiirin äärellä yhteisöllisesti.

Vaapun ja Lipan varaajat pääsevät myös saunaan: kämppävarauksiin sisältyy päivittäinen tunnin saunavuoro Matildanjärven saunassa, joka sijaitsee Matildanjärven rannassa noin 300 metrin päässä kämpistä. Jos sama varaaja varaa molemmat kämpät, saunavuoro on kahden tunnin mittainen.

Loistavat puitteet

Vaappu ja Lippa sijaitsevat Matildanjärven rannalla lyhyen kävelymatkan päässä Teijon Luontokeskukselta, jossa palvelee kaikkia Teijon kansallispuiston vierailijoita Luontokeskuksen kahvila sekä Natura Vivan välinevuokraamo.

Vaappu ja Lippa ovat Matildanjärven kierroksen, erään Teijon kansallispuiston kauneimman patikkareitin varrella. Ja itse Matildanjärvi kutsuu niin vesiaktiviteetteihin kuin kalareissuille: tähän metsähallituksen erikoiskalastuskohteeseen istutetaan säännöllisesti kirjolohta. Varaa soutuvene Teijon Luontokeskuksesta ja lähde järvelle kalareissulle.

Teijon Luontotalolla on vuokrattavissa myös kajakkeja, kanootteja ja SUP-lautoja Matildanjärvelle. Melontaretki järven rauhaisilla vesillä on erinomainen ohjelmanumero koko perheelle tai vaikka työporukalle. Suppailu taas on hauska kesälaji, jossa melotaan SUP-laudalla seisten tai polviltaan hiljakseen eteenpäin ja nautitaan luonnon läheisyydestä.

Pyöräillen Teijon kansallispuisto haltuun

Teijon Luontotalon vuokraamosta saat myös Fatbike-maastopyöriä – Teijon kansallispuistossa risteilee useita hienoja maastopyöräreittejä ja lisäksi alueen kolme historiallisia nähtävyyksiä sisältävää ruukkikylää ovat lyhyen pyöräilymatkan päässä.

Kämppien läheisyydessä noin kilometrin päässä sijaitsee yksi kolmesta alueen Ruukkikylästä, Mathildedal. Tässä tunnelmallisessa pikkukylässä voit vierailla käsityöpajoissa, syödä ravintolassa ja nauttia virvokkeita kylän oman panimon pubissa. Teijon kylä sijaitsee Mathildedalista viiden kilometrin päässä ja Kirjakkalan ruukkikylä seitsemän kilometrin päässä.

Yhteystiedot
Natura Viva
+358 10 292 4032
Matildanjärventie 84, 25660 Matilda
https://www.naturaviva.fi/fi/teijonkansallispuisto/yopyminenteijonkansallispuistossa