Hyppää sisältöön

Koivumäen muinaispolku

Viljo Hurmeentie 1
Koivumäen muinaispolun hautaröykkiö
Koivumäen muinaismuistoalue opasviitta

Lähtö

Koivumäen muinaispolku lähtee Muurlan nuorisotalon pysäköintialuetta (Viljo Hurmeentie 1) vastapäätä sijaitsevilta puuportailta. Portailta muinaispolku nousee Koivumäen päällä sijaitsevalle pronssikautiselle hautaröykkiölle ja palaa sitten samaa reittiä takaisin lähtöpaikalle.

Opastus

Muinaispolun reitti on merkitty puupaaluin, joissa on Hannunvaakuna. Lisäksi hieman ennen hautaröykkiötä on infotaulu, joka kertoo tarkemmin hautaröykkiön historian.

Reitti

Muinaispolun pituus on edestakaisin noin 250 metriä ja sen kulkemiseen menee noin 10 minuuttia. Muinaispolku on keskivaativa reitti ja sopii kaikenikäisille, mutta ei sovi liikkumisrajoitteisille henkilöille, sillä polun nousu Koivumäelle on varsin jyrkkä. Kohteen käyttö rajoittuu sulan maan aikaan, sillä kohteessa ei ole talvikunnossapitoa.

Ohjeet

Muurlantien lähimmät kaukoliikenteen linja-autopysäkit ovat noin 500 metrin päässä muinaispolun lähtöpaikalta. Muinaispolulle soveltuvat tukevat jalkineet. Reitin voi kulkea ainoastaan kävellen.
Kuljeta mahdolliset roskasi mukanasi takaisin kotiin. Luontoon heitetyt roskat ovat
hengenvaarallisia alueen linnuille ja muille eläimille. Tulenteko on ehdottomasti kielletty!

Hätätilanteessa soita 112 (P-alueen osoite on Viljo Hurmeentie 1). Ilmoita kuka olet, missä olet (tarkka osoite ja kunta) ja mitä on tapahtunut. Pyydä apua muilta liikkujilta ja ole paikalla ammattiavun tuloon saakka. Opasta auttajat paikalle. Soita uudestaan, mikäli tilanne muuttuu.

Muinaispolun lähituntumassa sijaitsee myös taidemaalari Viljo Hurmeen ateljeekoti (osoite Muurlantie 309), joka on avoinna yleisölle kesäsunnuntaisin heinä-elokuussa. Ryhmille sopimuksen mukaan myös muina aikoina.

Koivumäen muinaispolku esite (450,92 Kt)

Viljo Hurmeen taiteilijakoti Salon retkeilykohteet
Yhteystiedot
Muurlan kotiseutuyhdistys ry.
02 728 1100