Hyppää sisältöön

Kimmo Schroderus, Megafauna, 2019

Salon taidemuseon piha, Mariankatu 14, Salo

Salon taidemuseon pihalla paljastettiin 8.9.2019 salolaiselta kuvanveistäjä Kimmo Schroderukselta (s. 1970) tilattu Megafauna -nimisen veistos. Viisi metriä korkea, mitoiltaan massiivinen, mutta olemukseltaan keveä veistos on valmistettu haponkestävästä teräksestä. Teoksesta aistii Schroderuksen kiinnostuksen liikkeen kuvaamiseen, pintojen heijastavuuteen ja läpinäkyvyyteen. Teoksen nimi Megafauna viittaa eläimistöön ja suureen kokoon. Sen tulkinta kuitenkin muodostuu kunkin katsojan mielikuvituksessa.

Kimmo Schroderus tunnetaan muun muassa vuoden 2004 Ars Fennica -palkinnon voittajana. Schroderuksen teoksia on useiden museoiden ja kaupunkien kokoelmissa sekä katukuvassa, kuten esim. Helsingissä, Kotkassa, Jyväskylässä ja Kauniaisissa.

Teos hankittiin taidemuseon yhteyteen vuonna 1999 perustetun SSO:n rahaston varoilla. Kun SSO:n stipendirahoja kartuttaneet lisäpääomat palautettiin ja myös taidemuseon stipendirahasto lopetettiin, varat siirtyivät museon vapaasti käytettäviksi. Koska stipendivaroin haluttiin rahaston perustamisesta lähtien tukea paikallisia taiteilijoita, museo suuntasi varat paikallisen taiteilijan tukemiseen taidehankinnan muodossa. Taidemuseon 20-vuotisjuhlavuonna 2018 tilattu Kimmo Schroderuksen veistos elävöittää kaupunkitilaa ja tuo taidetta ihmisten arkeen. Veturitallin pihalla seisova veistos toimii myös maamerkkinä taidemuseolle.

Yhteystiedot
Mariankatu 14, Salo