Birkkalan spelttitila
Birkkalan tilan spelttituotteet ovat aitoa, alkuperäistä spelttiä. Luomutuotantona ja myös aitoa lähiruokaa. Tutustu spelttiin kasvina. Tutustu spelttituotteisiimme ja rakastu spelttiherkkuihin reseptipankkimme avulla. Lupaamme ettet pety. Birkkalan tilan spelttireseptejä
Vanhimmat kirjalliset tiedot Birkkalan tilasta löytyvät jo 1500-luvun maakirjoista. Speltin viljelty Birkkalan tilalla alkoi vuonna 1993. Nykyisen isännän Simo Larmon vanhemmat Pirkko ja Jaakko matkustelivat Saksassa ja toivat tuolta matkalta mukanaan kilon pussin speltin siemeniä. Kävi ilmi, että speltin viljeleminen onnistuu myös Suomessa, ja siitä tämä kaikki alkoi.
-
Birkkalan myllyllä ei käsitellä muita viljoja kuin spelttiä, jotta tuotteisiin ei tule jäämiä muista viljoista.
-
Spelttiakanoista saa tehtyä tyynyjä.
-
Birkkalan spelttituotteita myydään myös maailmalla. Tällä hetkellä tuotteita toimitetaan mm. Saksaan, Italiaan, Espanjaan, Ranskaan sekä Iso-Britanniaan.
-
Birkkalan spelttituotteille ei tehdä esikypsytystä. Tämä takaa sen, että speltissä säilyy sen aito maku ja terveellisyys!
-
Birkkalan spelttijauhoista tulee todella hyvät spelttipizzapohjat!
Speltti on yksi ensimmäisistä ihmisen viljelykseensä ottamista viljoista. Spelttillä on monia mainioita ravitsemuksellisia ominaisuuksia, mm. kuitu- ja proteiinipitoisuus sekä soveltuvuus monelle herkkävatsaiselle. Spelttiä voi käyttää monipuolisesti leivontaan ja ruuanlaittoon. Speltin maku on erinomainen, herkullinen ja ehkä hieman pähkinäinen. Speltti
Tällä hetkellä Birkkalan tilalla ei ole valitettavasti tilamyyntiä