Hyppää sisältöön

Bike-hike-paddle-retki Rannikkoreitillä

Retkellä patikoidaan Teijon kansallispuistossa Sahajärven kierros.
Retkeile pyöräillen, meloen ja patikoiden Rannikkoreitillä 4 päivän ajan.
Retkellä melotaan Tammisaaren saaristossa.
Retkellä pyöräillään Varsinais-Suomen upeiden kulttuurimaisemien keskellä.
Patikoimme retkellä Teijon kansallispuistossa.

Bike-hike-paddle-retki (4 päivää) yhdistää pyörä-, melonta- ja patikkaretket tuhdiksi luontoliikuntakokemukseksi.  Rannikkoreitillä pyöräilet läpi kulttuurimaisemien, melot merellä Tammisaaressa ja patikoit Teijon kansallispuiston järvimaisemissa. Näet lehtoja, juot lähdevettä, lepäät hiekkarannoilla ja pyöräilet rauhallisten peltomaisemien halki.

Retkeen kuuluu opastus välillä Hanko-Tammisaari-Tenhola-Perniö-Matilda-Salo.  Päivämatkat ovat noin 30-50 kilometrin pituisia ja pyöräilytahti leppoisa. Majoitus rannikkoreitillä on paikallisissa itsevalituissa mökkikylissä, hotelleissa ja B2B-paikoissa. Retki sopii ulkoilmalajeja harrastaville ja vaatii hyvää kestävyyskuntoa.

Reitin varrelle osuu pikkukaupunkeja sekä maalais- ja ruukkikyliä, joissa voit rentoutua luonnossa kävellen, syödä lähiruokaa ja palautua päivän pyöräilytaipaleesta saunoen ja uiden. Reitti kulkee mäkisiä pikkuteitä. Nautit retkestä eniten, jos olet pyöräillyt säännöllisesti esimerkiksi työmatkat ja lisäksi joitain pidempiä 20-50 km lenkkejä rauhalliseen tahtiin.

Mitä retken hintaan kuuluu?

Hintaan kuuluu pyörä-, melonta- ja patikkaretkien opastus sekä melontavarusteet.  Kaikki osallistujat lähtevät omilla pyörillään tai pyörän voi itse vuokrata. Majoitus ja ateriat järjestetään ja maksetaan itse. Matkalla on mahdollisuus ostaa eväitä, pysähtyä lounaalle ja nauttia makoisa päivällinen majapaikassa. Osa reitistä kulkee kuitenkin syvällä maaseudulla, missä palveluita on vähän. Kaikki matkat ajetaan omien varusteiden kanssa.

Ruokailun ja majoituksen järjestäminen

Varaa yöpymispaikka, johon kuuluu aamupalamahdollisuus. Varaa yöpymispaikka Tammisaaresta kahdeksi yöksi ja Matildasta yhdeksi yöksi. Saat retken varattuasi vinkkejä majoituksen järjestämiseen Valla Outdoorsilta.

Joka päivä on mahdollisuus hankkia mukaansa tuhdit matkaeväät. Lounas syödään pyöräilypäivän tai melontaretken aikana. Päivällisen voi syödä majapaikan kylän ravintoloissa tai vastaavissa.

Päivitetty 13.9.2020
Yhteystiedot
Valla Outdoors
+358 42 534 6742
luontomatkailuyrittäjä, erä- ja luonto-opas Mia Sinisalo, mia.sinisalo@vallaoutdoors.com