Hyppää sisältöön

Arkkitehtuurikävely Salon keskustassa

Kirkonmäeltä Salon taidemuseo Veturitallille ja takaisin
Mustavalkoinen vanha kuva 1929 rakennetusta Koskisen Kulmasta.
Koskisen Kulma

Tutustu Salon keskustan rakennuksiin kävelykierroksen avulla. Salon taidemuseo on valmistanut google my maps -karttaa käyttäen Arkkitehtuurikävely Salon keskustassa -kierroksen, jonka avulla voi tutustua Salon keskusta-alueen rakennuksiin. Reitin varrella sijaitsevista eri ikäisistä ja eri tyylisuuntia edustavista rakennuksista on syötetty tietoja karttapohjaan, joka löytyy osoitteesta www.salo.fi/arkkitehtuurikavely

Arkkitehtuurireitin voi kiertää kokonaisuudessaan kirkonmäeltä Veturitallille saakka ja edelleen takaisin. Tai jos matka tuntuu liian pitkältä, voi siihen tutustua osinakin. Mukavaa kävelykierrosta!

Yksi reitin esimerkkikohde: Koskisen kulma on palvellut liiketilana salolaisia pitkään. Komean rakennuksen rakennutti alunperin Perttelin tullin kauppias Urho Järvinen 1929. Monet yhä muistavat talon Salon Kone ja Rautana. Talon suunnittelivat arkkitehtiveljekset Jussi ja Toivo Paatela klassiseen tyyliin. Rakennuksesta löytyy välimerellisiä piirteitä pylväineen ja koristeaiheineen. Rakennus on suojeltu seutukaavassa.

www.salo.fi/arkkitehtuurikavely